Chiptuning

DIESEL CHIPTUNING
De meeste motoren in moderne auto’s worden door een regelapparaat aangestuurd, de ECU genaamd. Het regelapparaat draagt zorg dat de motor doet wat u wilt. De prestaties van de auto worden bepaald op het moment van inspuiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid ingespoten brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Uw auto fabrikant stelt deze waarden standaard in, rekening houdend met bijvoorbeeld de kwaliteit van de brandstof, landschaps-omstandigheden, emmissie rechten e.d. Een auto wordt dus altijd afgeleverd met ruime marges.

Daarom kan uw auto dus meer! Door nou deze waarden software matig aan te passen kunt u het vermogen van uw auto vergroten met gemiddeld 35 PK of in veel gevallen met wel 25%. U zult direct merken dat uw auto fijner rijdt, directer reageert op bewegingen van het gaspedaal en zelfs bedrijfsauto’s met aanhangwagen of zware belading gaan fijner rijden.

Naast het duidelijk merkbare extra vermogen dat uw auto krijgt zult u ook nog eens 7 tot 15% brandstof gaan besparen. Dit is uiteraard voelbaar in uw portemonnee, zeker wanneer u ondernemer bent en een wagenpark bezit.

Kan mijn auto gechiptuned worden?

Als u een diesel rijdt met een direct ingespoten brandstofsysteem dan kan uw wagen gechiptuned worden. Essing Performance Center levert chipmodules voor de volgende brandstofsystemen:

Chiptuning autobedrijf D. Smit Zaandam

– Common-rail
– Pompverstuivers
– VP44 brandstofpompen
– VP37 brandstofpompen

U kunt direct kijken in ons overzicht bij Essing Performance Center of uw auto gechiptuned kan worden, mocht uw auto voorkomen in onze voertuigenlijst dan kunt u tevens gelijk zien wat de prestaties van uw auto zijn na het plaatsen van de Chipmodule.

Het mooie van dit systeem is dat het uit de auto genomen kan worden en tot 10.000 keer geprogrammeerd kan worden. Dus als u de auto verkoopt bent u uw geld niet kwijt, zoals bij de meeste andere systemen wel, waarbij de ECU opnieuw wordt geprogrammeerd. De Module kan zo weer geprogrammeerd worden voor uw nieuwe auto.
Voor verdere info kan u altijd kijken op de site van Essing Performance Center.
Wij zijn een erkend inbouwstation, dus u bent bij ons aan het juiste adres.

BENZINE CHIPTUNING

Ook bij benzine motoren regelt de ECU de hoeveelheid ingespoten brandstof, ontstekingstijdstip, turbodruk.

Turbo benzine motoren zijn, sinds het downsizen van de fabrikant, vaak voorzien van een turbo. Natuurlijk zul je dan zeggen, aha, er zit een turbo op, dus kan die ook getuned worden. Dat klopt, maar niet helemaal. Door het downsizen nemen ook de drukken in de cilinders toe en door het direct inspuiten van de moderne turbo benzine motoren neemt de vervuiling steeds meer toe. Al met al oppassen dus wat je doet en hoe je het doet. Bij Essing Performance Center wordt alles gemeten voordat we een product in de markt “loslaten”. Van turbodruk tot dynamische belasting, van inlaatluchttemperatuur tot uitlaatgastemperatuur, etc. We gaan bij de ontwikkeling van tuningkits dus nooit over 1 nacht ijs, simpelweg omdat we als filosofie hebben nooit iemands bezit te willen beschadigen.

EPC tuningkits worden altijd ontwikkeld met het oog op levensduurbetrouwbaarheid in combinatie met de juiste dosis extra vermogen. Autobedrijf D. Smit helpt u graag om hier een betrouwbare keuze in te maken.