Over ons

Het Begin

In 1972 is hij verhuisd naar de huidige locatie aan de Frans Halsstraat in Zaandam. Hij verkocht in het begin vooral aan de handel aangezien hij er alleen voor stond, later kwam hier ook een stukje onderhoud en aflevering aan particulieren bij kijken en met hulp van zijn vrouw en zoon heeft hij het autobedrijf gerund tot aan 2000.

In 2000 is zijn zoon Michel tot de zaak toegetreden en is het bedrijf een VOF geworden. Hierna werd er veel meer de nadruk gelegd op de verkoop aan particulieren en ook het onderhoud werd een steeds grotere tak van het bedrijf. Aangezien er nu 2 mensen aan het werk waren kon het bedrijf sneller groeien en ook meer werk aan. Omdat er steeds meer verkoop auto’s bij kwamen, werd ruimte al gauw een schaars goed.

In 2003 werd het huidige showroomterrein aan de Noordervaldeurstraat gekocht. Dit overdekte terrein (850 m2) biedt ruimte aan ruim 60 occasions.

Autobedrijf Smit Zaandam

In 2005 werd het eerste personeelslid aangenomen, aangezien Michel het onderhoud alléén eigenlijk niet meer aan kon. Er werden ieder jaar een hoop auto’s verkocht en aangezien deze klanten ook terug kwamen voor onderhoud, reparatie, aircoservice, elektronica diagnose en APK was dit een logische stap.

Anno Nu

Het bedrijf wordt nu gerund door (Dirk Smit – RIP 26-08-1935 / 20-06-2013), Michel Smit en Dyon Smit en kan beschouwd worden als een echt Full Service Familiebedrijf.

Over ons

Autobedrijf Smit heeft scholing hoog in het vaandel staan. Vooral met de huidige autotechniek is dit een must. Denk vooral aan de electronica die tegenwoordig op en aan een auto zit. Hiervoor heeft Autobedrijf Smit 7 diagnose testkasten in huis ( Europese, Aziatische auto’s). Aangezien zij alle merken in onderhoud hebben is dit een noodzaak, evenals een hoop merkgericht speciaal gereedschap.

Ook zijn wij BOSCH BIS partner. hiermee kunnen wij u (en uw auto) nog beter van dienst zijn doordat onze monteurs een uitgebreid opleidingstraject krijgen door BOSCH, wat weer resulteert in meer kennis en snellere reparaties aan uw auto, BOSCH is al jarenlang toonaangevend op het gebied van benzine injectie-systemen en diesel-injectiesystemen in diverse merken auto’s en levert ook vaak onderdelen aan auto-fabrikanten, onze uitleesapparatuur is o.a. ook van het merk BOSCH, dus dit was voor onze werkplaats een logische stap om verder uit te breiden.

De kracht van Autobedrijf Smit zit dus in het totaalpakket dat wij aanbieden. In ruim 50 jaar tijd zijn we langzaam maar gestaag naar deze allroundstatus gegroeid. Gelukkig is daarbij de persoonlijke- en klantvriendelijke instelling nooit verloren gegaan. Als familiebedrijf een begrip in de regio, weten wij als geen ander hoe belangrijk persoonlijke aandacht voor onze klanten is.

Omdat wij geen dure bedrijfspanden en showrooms hebben met 20 man personeel, zijn de overhead kosten veel lager dan bij menig autobedrijf. Hierdoor kunnen wij de prijzen van de Occasions ten alle tijden zeer scherp houden. En dit gaat uiteraard nooit ten kosten van de kwaliteit en de service die wij onze klanten willen bieden.

MENING VAN DE KLANT

Wij zijn in de overtuiging dat u zonder zorgen een betrouwbare auto moet kunnen kopen, laten onderhouden of repareren. Voor onze klanten willen wij immers alleen het allerbeste.

Wij willen graag onze dienstverlening verbeteren. Dat kunnen wij alleen als wij weten wat u van ons vindt, als u aangeeft: ‘Dit is goed’, of ‘Dat is voor verbetering vatbaar’. Van die kennis leren wij, zodat wij onze dienstverlening kunnen verbeteren. Daar heeft iedereen profijt van.

Goede en eerlijke service.
Je kan altijd even terecht als er iets is en ze zijn transparant in wat ze doen.
Goede prijzen en erg goede service.

Goede en eerlijke service.
Je kan altijd even terecht als er iets is en ze zijn transparant in wat ze doen.
Goede prijzen en erg goede service.

Wat ik in de andere reviews ook lees!
Mensen met passie voor auto’s maar ook voor mensen. Ik heb geluk dat ik in de buurt ben gaan wonen van deze garage. Altijd goede service, uitstekende prijs. Reparaties worden altijd goed uitgelegd. Onze auto is hier echt in goede handen. Er wordt meegedacht maar ook vooral heel slim doorgedacht. Echt alle zorgen die je kunt hebben op auto gebied word je uit handen genomen. Altijd bereikbaar en tijd voor kleine dingen zoals vevangen van een lamp

Het is een servicegericht bedrijf waar ik altijd goed geholpen wordt.
Ze zijn betrouwbaar en behulpzaam. Prijs/kwaliteit is dik in orde

Het is een servicegericht bedrijf waar ik altijd goed geholpen wordt.
Ze zijn betrouwbaar en behulpzaam. Prijs/kwaliteit is dik in orde

Goede telefonische bereikbaarheid, directe afstemming voor afspraken (zonder doorverbonden te worden), denkt mee met verzoeken klant, snelle service, zeer klantvriendelijk!

Goede telefonische bereikbaarheid, directe afstemming voor afspraken (zonder doorverbonden te worden), denkt mee met verzoeken klant, snelle service, zeer klantvriendelijk!